onze projecten

fundraising

Cycling 4 Charity

Tijdens de langste zaterdag van het jaar organiseert Rotaract Gooi- & Vechtstreek Cycling4Charity. Van zonsopkomst tot zonsondergang fietsen, rennen of wandelen de deelnemers een berg in Frankrijk op. In 2016 en 2018 was dat de Col du Grand Ballon in Frankrijk. 
Ook in 2020 stond de beklimming van de Col du Grand Ballon in de agenda. Helaas hebben we deze uitdaging vanwege corona moeten annuleren. 

De sporters laten zich, soms per top, sponsoren voor de beklimming. Met elke behaalde top, gaat het sponsorgeld omhoog. 
In 2016 en 2018 zijn de opbrengsten, van in totaal € 28.000, naar Spieren voor Spieren gegaan. Spieren voor Spieren maakt onderzoek naar spierziektes bij jonge kinderen mogelijk!
De opbrengst van € 8.500 is in 2014 naar het Jeugdsportfonds gegaan.

doe project

Don Bosco

Elk kind in Weesp is er groot geworden: de speeltuin Don Bosco. In het voorjaar helpen we de vrijwilligers om de speeltuin weer zomer-klaar te maken.
We snoeien bomen, verticuteren en maaien het gras, trekken onkruid, schilderen, en helpen bij het onderhoud van de speeltoestellen.

doe project

Nacht zonder mama's

Nacht zonder Mama’s is een project van Rotaryclub Weesp, Rotaract club Gooi- & Vechtstreek en Kinderfonds MAMAS.
Kinderen uit groep 7 en 8 van basisscholen in Weesp en omgeving gaan in een zelf gemaakte hut een nacht zonder hun mama doorbrengen op Fort Uitermeer.
Zij zamelen hiermee geld in voor kinderen in Zuid-Afrika die geen mama hebben die goed voor hen kan zorgen, en hun liefde en geborgenheid kan geven. 

De leden van Rotaract Gooi- & Vechtstreek helpen tijdens het ophalen van de kinderen per boot, het bouwen van de hutten, het kampvuur en avondspel en houden de wacht terwijl de kinderen slapen in hun zelf gebouwde hut.