onze projecten

Doe project

Clean-Up day

Leden van Rotary Amstel & Vecht doen elk jaar mee met de landelijke opruimdag, waarbij afval wordt opgeruimd uit natuurgebieden, parken, stranden en het water. 

Doe project

Bomen planten

Samen met meerbomen.nu hebben onze leden op een stormachtige zaterdag de laarzen en regenjassen aangetrokken om te helpen met het planten van ruim 3.000 wilgen, elzen, berken, eiken, meidoorn, sleedoorn, vlier en meer! De zaailingen groeien in een aantal jaar uit tot een echt bos. 

Internationaal

Corona tests naar Moldavië

Tijdens de zomer van 2021 hebben we 5.500 Corona tests naar Moldavië gestuurd. Op dat moment was het in Nederland al mogelijk om een vaccinatie te krijgen, maar in delen van Oost Europa was er zowel aan vaccins als aan tests een groot tekort. De 5.500 tests zijn op transport naar Moldavië gezet en zijn daar door de lokale Rotary club naar een kinderziekenhuis, een hospice, scholen en universiteiten gebracht. 

Internationaal

Rotary Challenge

Drie leden hebben in oktober 2019 een avontuurlijke reis gemaakt, ze hebben meegedaan met de Rotary Challenge. Ze zijn vertrokken met een auto volgeladen met hulpgoederen voor scholen, medische posten en bevallingsklinieken.
De reis bracht hen, samen met 13 andere teams, via Europa, Marokko, de Westelijke Sahara, Mauritanië en Senegal naar Gambia. Onderweg zijn de hulpgoederen gedoneerd aan verschillende organisaties en Rotary projecten. Bij aankomst in Gambia zijn de auto’s geveild. Met de volledige opbrengst kunnen meisjes studeren aan de universiteit.  

fundraising

Cycling 4 Charity

Tijdens de langste zaterdag van het jaar is al drie keer Cycling4Charity georganiseerd. Van zonsopkomst tot zonsondergang fietsen, rennen of wandelen de deelnemers een berg in Frankrijk op. In 2016 en 2018 was dat de Col du Grand Ballon in Frankrijk. 
Ook in 2020 stond de beklimming van de Col du Grand Ballon in de agenda. Helaas hebben we deze uitdaging vanwege corona moeten annuleren. 

De sporters laten zich, soms per top, sponsoren voor de beklimming. Met elke behaalde top, gaat het sponsorgeld omhoog. 
In 2016 en 2018 zijn de opbrengsten, van in totaal € 28.000, naar Spieren voor Spieren gegaan. Spieren voor Spieren maakt onderzoek naar spierziektes bij jonge kinderen mogelijk!
De opbrengst van € 8.500 is in 2014 naar het Jeugdsportfonds gegaan.

doe project

Don Bosco

Elk kind in Weesp is er groot geworden: de speeltuin Don Bosco. In het voorjaar helpen we de vrijwilligers om de speeltuin weer zomer-klaar te maken.
We snoeien bomen, verticuteren en maaien het gras, trekken onkruid, schilderen, en helpen bij het onderhoud van de speeltoestellen.

doe project

Nacht zonder mama's

Nacht zonder Mama’s is een project in samenwerking met Rotaryclub Weesp en Kinderfonds MAMAS.
Kinderen uit groep 7 en 8 van basisscholen in Weesp en omgeving gaan in een zelf gemaakte hut een nacht zonder hun mama doorbrengen op Fort Uitermeer.
Zij zamelen hiermee geld in voor kinderen in Zuid-Afrika die geen mama hebben die goed voor hen kan zorgen, en hun liefde en geborgenheid kan geven. 

Onze leden hebben geholpen met het ophalen van de kinderen per boot, het bouwen van de hutten, het kampvuur en avondspel en hebben de wacht gehouden terwijl de kinderen in hun zelf gebouwde hut gingen slapen.