Rotary Challenge Gambia

Click for English

Op vrijdag 27 september 2019 vertrekt vanuit Zwijndrecht een karavaan met auto’s gevuld met hulpgoederen naar Gambia. We rijden via Europa naar Zuid-Spanje, daar gaan we op de boot naar Marokko. Vervolgens rijden we door Marokko, de Westelijke Sahara, Mauritanië en Senegal naar Gambia.

Dit project wordt georganiseerd door Rotary Zwijndrecht. Twee leden van Rotaract Gooi- en Vechtstreek, Robert en Laura, rijden mee. In Gambia worden de auto’s afgestaan en geveild voor het goede doel.

Wij rijden met een VolvoV70 die in Gambia bij opbod wordt verkocht. In de auto worden zoveel mogelijk hulpgoederen meegenomen; zoals kleding, schoolspullen en medische materialen. Deze worden geschonken aan scholen en medische posten in Mauritanië, Senegal en Gambia.

De helft van de opbrengst van de autoveiling is voor Stichting Scholenplan Gambia. Deze stichting bouwt en onderhoudt scholen en ondersteunt leerlingen en schoolbesturen in Gambia. Tegenwoordig ligt de nadruk op het ‘Excellent Student Program’ en worden meisjes die goed kunnen studeren maar dat niet kunnen betalen door de stichting ondersteund.
De andere helft zal worden besteed aan YEP Afrika, zij begeleiden jongeren die niet geleerd hebben maar wel praktisch zijn ingesteld, met het opstarten van een eigen bedrijfje, zodat zij in hun eigen onderhoud kunnen voorzien. 

De tocht duurt 24 dagen. Als deelnemers betalen we onze persoonlijke kosten zelf; zoals eten, overnachtingen, visa en de terugvlucht.

De kosten van de auto; zoals benzine en de douane papieren, proberen we gesponsord te krijgen. De opbrengst van de Restauranttour 2019 is gebruikt voor de aanschaf van de auto.
Daarnaast zijn we op zoek naar materialen om mee te nemen, zoals (kleur)potloden, babykleding en medische spullen (zoals verband, steriel gaas, betadine, etc.).

Wil je ons financieel ondersteunen of heb je materialen om mee te nemen? Neem dan contact met ons op.