Rotary Challenge Gambia

Op vrijdag 27 september 2019 vertrekt vanuit Zwijndrecht een karavaan met auto’s en hulpgoederen naar Gambia. We rijden via Europa naar Zuid-Spanje, daar gaan we op de boot naar Marokko. Vervolgens rijden we door Marokko, de Westelijke Sahara, Mauritanië en Senegal naar Gambia.

Dit project wordt georganiseerd door Rotary Zwijndrecht en vier leden van Rotaract Gooi- en Vechtstreek rijden mee. In Gambia worden de auto’s afgestaan en geveild voor het goede doel.

We rijden met een tweedehands Volvo die in Gambia bij opbod wordt verkocht. In de auto worden zoveel mogelijk hulpgoederen, zoals kleding, schoolspullen en medische materialen meegenomen. Ook voor scholen en medische posten in Mauritanië en Senegal.

De helft van de opbrengst van de autoveiling is voor Stichting Scholenplan Gambia. Deze stichting bouwt en onderhoud scholen en ondersteunt leerlingen en schoolbesturen in Gambia. Tegenwoordig ligt de nadruk op het ‘Excellent Student Program’ en worden meisjes die goed kunnen studeren maar dat niet kunnen betalen door de stichting ondersteund.
De andere helft zal worden besteed aan YEP Afrika, zij begeleiden jongeren die niet geleerd hebben maar wel praktisch zijn ingesteld, met het opstarten van een eigen bedrijfje zodat zij in hun eigen onderhoud kunnen voorzien. Zij zullen worden ondersteund bij het starten van hun eigen bedrijf, zowel met materiaal als met een opleiding.

De tocht duurt 24 dagen. Als deelnemers betalen we onze persoonlijke kosten zelf, bijvoorbeeld eten, overnachtingen, visa en de terugvlucht.
De kosten van de auto proberen we gesponsord te krijgen. Zo wordt de opbrengst van de Restauranttour 2019 gebruikt voor de aanschaf van de auto.
Daarnaast zijn we op zoek naar materialen om mee te nemen, zoals (kleur)potloden, babykleding en medische spullen (zoals verband, steriel gaas, betadine, etc.).
Wil je ons financieel ondersteunen of heb je materialen om mee te nemen? Neem dan contact met ons op!